COSRX i min hudvårdsrutin!

Hej på er alla GLOWiD-följare! Så roligt att ni hittat hit till mitt blogginlägg. 

Idag tänkte jag skriva om vilka produkter jag använder från COSRX samt hur jag har mixat in dem i min nuvarande rutin ihop med våra andra märken. 

Kort om min hy:

Min hy är i regel lite känslig samt torr, har dock aldrig haft problem med aktiva ingredienser så länge de används måttligt. Just nu är jag inne i en period där jag lätt får en blemma ibland (är du som jag så är Polyphenol in Propolis 15% Ampoule från By Wishtrend ett måste) och kan även bli väldigt glansig/oljig i t-zonen under dagen, skyller allt på vädret och på obefintlig sömn på grund av 5-månaders bebis. Men såklart finns det produkter i min rutin som kan hjälpa min hy på traven!

Produkterna från COSRX:

Alla har vi väl älsklingsprodukter som vi inte vill vara utan? Därför är jag alltid lite orolig när jag ska testa något nytt, för man vill ju såklart inte få ett sämre resultat än med sina trogna favoriter. Så, med det sagt vad jag alltså lite nervös när jag skulle börja testa COSRX, även om jag hade hört så mycket bra om varumärket såklart. 

Mina farhågor besannades dock ej, för mitt första intryck av produkterna var mycket positiva. Till att börja med gillade jag förpackningarna (ja sånt är viktigt också), konsistenserna samt innehållsförteckningarna. Efter ett par dagar började jag också se resultaten ganska direkt, och jag gillade vad jag såg! Nedan följer min rutin idag där jag även har skrivit vad jag för tillfället har bytt ut för produkt till förmån för att ha COSRX i min rutin, kanske hjälper det dig på traven att testa något från COSRX också?

Min rutin:

Steg 1: Oljerengöring - Gentle Black Deep Cleansing Oil från Klairs

Denna kommer jag aldrig vilja vara utan, och jag gissar att ni är bekanta med den sen tidigare? En oljerengöring med svarta bönor som balanserar talgproduktionen, som rengör milt, återfuktar och skyddar. Sen jag började använda denna för snart 2 år sedan så upplever jag att min hy har blivit så mycket renare samt mindre problem med pormaskar. 

Steg 2: Vattenbaserad rengöring - Low PH Good Morning Gel Cleanser från Cosrx (tidigare Tea Tree Purifine 30 Cleansing Foam från Dr. Ceuracle)

Min tidigare älsklingsprodukt har ju varit Tea Tree 30 Cleansing Foam från Dr. Ceuracle men Low PH Good Morning Gel Cleanser från COSRX är minst lika bra! Det jag gillar med COSRX rengöringen jämfört med rengöringen från Dr. Ceuracle är den dels är vegansk, sen upplever jag den något mildare än Tea Tree rengöringen vilket passar min hud just nu. Tea Tree rengöringen kommer jag nog använda mer på sommaren eller när vädret blir varmare, när jag svettas mer under dagen och känner att porerna blir mer igentäppta. 

Steg 3: Exfoliering - AHA 7 Whitehead Power Liquid från COSRX eller One Step Original Clear Up Pad från COSRX (tidigare Mandelic Acid 5% Skin Prep Water från By Wishtrend )

Ungefär varannan kväll använder jag någon typ av exfoliering. Tidigare har det nästan alltid varit Mandelic Acid 5% Skin Prep Water från By Wishtrend som jag fortfarande tycker väldigt mycket om. Men, jag har nu två nya favoriter! Den ena är AHA 7 Whitehead Power Liquid från COSRX. Denna innehåller ju dels AHA (vilket även Mandelic Acid gör) vilket min hy gillar, det ökar på cellförnyelsen, ger en jämnare och klarare hudton samt hjälper min hy att ta upp kommande produkter bättre. Men, den innehåller även hyaluronsyra vilket passar min torra hy extra bra då den även verkar återfuktande, me like! 

Jag varvar även med One Step Original Clear Up Pad från COSRX, och här är det BHA syran som är fokuset. BHA exfolierar försiktigt bort döda hudceller och löser upp igentäppta porer. Innehåller även superingrediensen Salix Arba Barc Water som du kan läsa mer om här. Gillar verkligen förindränkta pads till att börja med, är ju otroligt smidigt! Gillar även att dessa känns milda men samtidigt aktiva, och tycker absolut att jag sett en skillnad på mina porer. 

Steg 4: Toner - Supple Preparation Facial Toner från Klairs 

Detta är ju inte bara en favorit hos mig utan hos många av våra kunder, och det är lätt att förstå varför. Denna har jag i min rutin oavsett morgon eller kväll, vinter eller sommar. Denna är alltid, alltid med! Ger så fint med fukt och går lätt att anpassa beroende på hudens dagstillstånd, då är det ju bara att klappa in fler eller färre lager. Om du inte testat denna så måste du göra det!

Steg 5: Essence - Vegan Kombucha Tea Essence från Dr. Ceuracle 

Jag är ganska dålig på att använda essence då jag tycker det är ett lätt steg att hoppa över för att korta ner rutinen, går nästan alltid direkt på serum efter min toner. Men så slutade inte min kollega Myra att tjata om hur bra denna var, och tillslut gav jag den ett ärligt försök, och nu är jag också hooked! För det första, konsistensen, men snälla hur kan något ens vara så härligt? Som te med mjölk som blandas när du skakar den, och så tunn och fin och ja, den känns mjölkig på huden. Detta är en riktig fuktboost med vitaminerna B2, B6 och B12 och tycker jag upplever djupare återfuktning, glow och en plumpad känsla när denna används. 

Steg 6: Ögonkräm - Fundamental Eye Awakening Gel från Klairs

En underbar och lätt ögonkräm med koffein och rödbönsextrakt som minst sagt piggar upp, ljusar upp och återfuktar. En riktigt trött morgon kör jag tre lager av denna i hela ansiktet, testa och se skillnaden med egna ögon! 

Steg 7: Ampoule - Natural Repair Serum från HYGGEE

Ett ganska nytt serum hos oss som har en underbar, nästan daggig konsistens. Serumet innehåller 66,7% extrakt från rött ginseng som ger effekten av en fastare och friskare hy. Tycker denna ger väldigt mycket fukt, glow, och även hjälper mot mina blemmor. 

Steg 8: Dagkräm eller Nattmask - Comfort Ceramide Cream från COSRX och Ultimate Moisturizing Honey Overnight Mask från COSRX

På steg nr 8 hittar vi delad plats mellan Comfort Ceramide Cream från COSRX som jag använder som dagkräm just nu samt Ultimate Moisturizing Honey Overnight Mask från COSRX som jag använder som nattmask! 

Om vi börjar med Comfort Ceramide Cream som jag absolut älskar! Tidigare har jag varit en flitig användare av Safe Me Relief Barrier Cream från Make P:rem och jag tycker denna från COSRX är en riktigt bra alternativ till den. Skulle säga att konsistensen är något lättare, fluffigare nästan som om den vore vispad, men resultatet är precis så som jag vill ha det. Lugnande, djupt återfuktande och skyddande. 

Ultimate Moisturizing Honey Overnight Mask vet jag att många tipsar om att använda ett tunt lager av på sommaren som dagkräm vilket jag ser fram emot att testa, men tills dess så kör jag ett riktigt tjockt lager som sista steg och låter det sjunka in innan jag går och lägger mig. Denna mask innehåller nämligen 87.26% propolisextrakt som är en av mina absoluta favoritingredienser! Den verkar väldigt läkande, återfuktande och ger liv och lyster till trött och glåmig hy, allt jag vill ha på vintern om du frågar mig!


Det var allt från mig och om min rutin just nu! Hoppas att du har fått upp ögonen för någon ny produkt och är taggad på att testa!

 

Glöm inte att vi som vanligt finns på DM på Instagram, på vår chatt på hemsidan samt på info@glowid.se för att hjälpa er vidare!

// Sofia

Senast besökta